Få mer tid över i vardagen

 

I vårt allt mer stressade samhälle är det viktigt att man också stannar upp ibland och kopplar av, framför allt i vardagen. Ofta är det dock så att det är så mycket som ska hinnas att det inte blir någon tid över till avkoppling och dylikt. Av den anledningen har vi här samlat ihop några tips på hur man kan få mer tid över i vardagen.

3109676-planning-on-calender

Ett bra tips för att få mer tid över, oavsett om man är själv eller är en hel familj, är att göra någon form av schema för hela veckan. Detta gör att det blir mer struktur och i längden även mer tid över till annat. Planera även in stunder för avkoppling, detta kommer garanterat att vara väldigt nyttigt, även om det bara handlar om en halvtimme.

En plats i hemmet där det går att spara en hel del tid är i köket. Genom att laga storkok och göra matlådor behöver man kanske bara laga mat ett par gånger i veckan, något som gör att man får mer tid över till annat. En annan sak som också tar en hel del tid är allt handlande av mat, framför allt om man är en stor familj. Ett bra tips är därför att storhandla en gång i veckan.

Ett annat alternativ om man vill spara tid kan också vara att beställa hem matkassor från nätet som sedan körs direkt hem till dörren, ett utmärkt alternativ för den som tycker det är jobbigt eller inte har tid att gå i mataffären.

Ett annat sätt att få tid över i vardagen är att låta någon annan ta hand om alla de där lite småtrista ”måste”-sysslorna, något vi tidigare skrivit om här på sajten.